De afgelopen twee weken repeteerde het Balletorkest in onze studio’s voor de voorstellingen O! Pinokkio en Nachtraven.

Het Balletorkest verbindt muziek en dans: van klassiek tot modern en meer. Het orkest is de begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater en bestaat uit een vaste kern van 45 musici, die waar nodig wordt ondersteund door gastspelers. Hun missie? “Ultieme synergie bereiken tussen dans en muziek.”

In familievoorstelling O! Pinnokio vertelt Angela Schijf het beroemde verhaal van Pinokkio in een nieuw jasje. Het is het verhaal van de gevierde kinderboekenschrijfster Imme Dros. De voorstelling wordt vervlochten met de muziek La Boutique Fantasque van Rossini en Respighi, gespeeld door de musici van Het Balletorkest. O! Pinnokio is te zien op 20 en 27 september in Het Transformatorhuis van de Westergasfabriek. Per voorstelling worden 100 mensen ontvangen.

Nachtraven brengt de dansers van ISH Dance Collective en de musici van Het Balletorkest samen in een voorstelling die gaat over de bizarre tijd waarin we leven. Wat gebeurd er als je ineens op jezelf bent aangewezen? Hoe zien de nieuwe vormen van contact eruit? Deze onderwerpen komen aan bod in de setting van een nachtclub. Bezoekers kunnen plaatsnemen aan een tafeltje rondom het danspodium van dichtbij een explosieve mix van Hiphop, Break en Experimental Dance en klassieke muziek beleven. “Blackstreet meets Igor Stravinsky.” Nachtraven is te zien op 18, 19, 24, 25 en 26 september in Het Transformatorhuis van de Westergasfabriek.

Hieronder een kort filmpje gemaakt tijdens de repetities: