18nov
Door: Nienke Bezemer Op: 18 november 2019

Wist je dat Turkije een van de grootste exporteurs is van kleding naar EU-landen? Dit is mede te danken aan de geografische ligging, maar ook aan de flexibiliteit, korte-termijn-leveringen en goede service die Turkse kledingmerken en fabrikanten bieden. Om Nederlandse bedrijven kennis te laten maken met Turkse merken en te informeren over het produceren in Turkije organiseerde Fashion United afgelopen maand de Turkish Fashion Break Amsterdam in De Hallen Studio’s.

Het evenement vond plaats in Studio 2 waar de stents van de verschillende producenten langs de wanden stonden opgesteld. Deze ruimte is vanwege de grote lichtinval goed geschikt om de kleding ten toon te stellen. In het midden stond een bar om de stenthouders en gasten te voorzien van koffie en thee.

Nederlandse modebedrijven, inkopers, productmanagers, merkeigenaren, groothandelaars en retailers kwamen langs om kennis op te doen over de mogelijkheden van produceren in Turkije. Het was een inspirerende dag vol informatie en kennisuitwisseling.