Openingsweekend PopUp Podium groot succes

PopUp Podium

In Amsterdam is afgelopen weekend het PopUp Podium gestart, een initiatief van De Hallen Studio’s in het bekende Hallen complex, waar ook de populaire Foodhallen en Filmhallen hun deuren op 1 juni weer hebben geopend.

Met Wouter Hamel, Loïs Lane, Trio Galantes en Vrienden van de Kamermuziek beleefde het nieuwe PopUp Podium een prachtig openingsweekend. De zeer diverse programmering, van jazz tot pop en van wereldmuziek tot klassiek, zorgde voor opgetogen reacties bij de meer dan 200 bezoekers. Ook de artiesten waren na afloop bijzonder enthousiast over deze nieuwe optreedlocatie in Amsterdam.

Suzanne Klemann, die samen met haar zus Monique als Loïs Lane optrad voor twee uitverkochte zalen, zit de dag erna nog vol adrenaline. “We voelden ons zeer bevoorrecht dat we in deze intieme setting in zo’n prachtige zaal mochten optreden. Ook het publiek was zich duidelijk bewust van het bijzondere van de avond. We beseften allemaal dat het een unieke avond was die je nooit meer gaat meemaken.”

De kleinschalige concerten in intieme huiskamersetting, met fauteuils, makkelijke banken en sfeervolle verlichting, vielen erg in de smaak. Bezoekers kwamen afwachtend binnen, niet wetend wat ze aan zouden treffen maar waren zonder uitzondering heel aangenaam verrast. Vooral de klassiekemuziekliefhebbers genoten van de bijzondere sfeer en de sfeervolle aankleding. “Ik ga morgen meteen kaarten voor een ander concert in het PopUp Podium bestellen, zo’n fijne avond heb ik gehad!”, aldus een van de bezoekers van het klassieke concert van Eduardo Paredes & Lestari Scholtes.

Van alle podia in Amsterdam biedt het nieuwe PopUp Podium de meest gevarieerde programmering, met alleen in juni al 27 verschillende producties of concerten. De komende weekenden staan optredens gepland van o.a. Mike Boddé, Ruud Bos en musicalsterren Tony Neef en Maaike van Widdershoven, comedian Greg Shapiro en de Foreverly Brothers, de winnaars van het RTL-programma All Together Now. Voor liefhebbers van klassieke muziek treden o.a. de beroemde pianiste Yang Yang Cai op (winnares Steinway Piano Concours) en het gezelschap Club Classique met verschillende themaprogramma’s.

Directeur Marc Nelissen van het PopUp Podium: “We zijn heel erg blij met de geweldige respons van het publiek en trots op de vele fantastische artiesten die bij ons willen komen spelen. Het was onze bedoeling zowel bezoekers als artiesten een bijzondere ervaring te bieden, en ik denk dat dat is gelukt.”

De Hallen Studio’s zijn oorspronkelijk een evenementenlocatie en tv-studio, waar onder andere de NPO-programma’s Podium Witteman en Mondo worden opgenomen. “Door onze ruime opzet met twee aparte studio’s en veel voorzieningen waaronder een geavanceerde luchtverversing kunnen onze gasten ook in tijden van corona onbezorgd genieten”, aldus Nelissen. “Bij ons geen lege stoelen, maar alleen uitnodigende fauteuils en zachte banken, en de mogelijkheid wat te drinken tijdens de optredens. Op die manier maken we samen voor een klein uurtje – want zo lang duren alle optredens – van de nood toch een beetje een deugd, met deze nieuwe en heel aangename vorm van concertbezoek.”

Het PopUp Podium in De Hallen Studio’s is er tenminste tot september.
Informatie en kaartjes: www.popuppodium.com.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch