Corona-proof televisie opnames

televisie

De televisie opnames in De Hallen Studio’s verlopen net wat anders dan in het verleden. Door diverse aanpassingen hebben we een veilige werkomgeving gecreëerd voor de televisie opnames. Momenteel worden muziekprogramma’s Mondo en Podium Witteman wekelijks opgenomen in onze studio’s. 

Aangepaste maatregelen

Aan de hand van het opgestelde Covid-19 Protocol Audiovisuele Sector hebben wij in de studio diverse maatregelen getroffen voor een veilige werkomgeving. Er is onder andere geen publiek aanwezig om het aantal reisbewegingen te beperken en uiteraard de veiligheid van de werknemers te waarborgen. Door efficiente planningen zijn alleen de nodige mensen op locatie. In overleg met broadcast bedrijf NEP en de producers van beide tv programma’s dragen aanwezige medewerkers een mondkopje in operationele ruimtes zoals de opname studio. We waarborgen zoveel mogelijk de 1,5 meter maar mocht dit door loopbeweging of decor soms niet lukken draagt iedereen een mondkapje. Daarnaast beschikken we over meerdere afgesloten ruimtes in het pand waardoor we bijvoorbeeld catering in een aparte, grote ruimte kunnen laten plaatsvinden. Daarnaast kunnen we de redactie, tafelgasten en operationele crew van elkaar gescheiden laten werken buiten de opnames om. In het pand zelf zijn ook aanpassingen gedaan. Het beschikt ten eerste in alle ruimtes over een geavanceerd luchtzuivering systeem. Ook zijn er hygiene palen op belangrijke plekken, de toilet handdrogers zijn vervangen in papieren doekjes en door het gehele pand is een routing aangebracht om niet met teveel mensen tegen elkaar in te bewegen.

Onderstaand vertellen we iets meer over het resultaat wat we door deze maatregelen bereiken; de programma’s zelf!

Mondo

Mondo is hét kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 19.25 uur op NPO 2. In de uitzending van zondag 11 oktober waren onder andere Spinvis, Simone Atangana Bekono en Ann Demeester te gast. Klik hier om de aflevering terug te kijken. Of bekijk hieronder een fragment:

Podium Witteman

Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van Paul Witteman. In de uitzending van zondag 11 oktober konden kijkers genieten van Alexandre Kantorow, het NKO o.l.v. Gordan Nikolic, Maria Warenberg en Gabriele Zemaityte en Alexander Kraft van Ermel en Fuse. Klik hier om de aflevering terug te kijken. Podium Witteman wordt elke zondag uitgezonden om 18.15 uur op NPO 2.

tv programma in de hallen studio's

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een Corona Proof tv productie?
Neem contact op met onze projectmanagers via info@dehallenstudios.nl of via 020 820 820 6.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch