Eventcase: Online kick-off van 750 jaar Amsterdam

Hiep, hiep, hoera! Vorige week dinsdag vierde de stad Amsterdam haar 745ste verjaardag. Een mooi moment voor de online lancering van Amsterdam 750 jaar, dat in 2025 groots gevierd gaat worden. We blikken terug op deze feestelijke online avond. 

Wegens de huidige maatregelen besloot de Gemeente Amsterdam om de viering via een livestream plaats te laten vinden. Op dinsdag om 20:00 uur s’avonds konden mensen via de website www.amsterdam750.nl meekijken naar het programma. Na een korte opening was daar een speech te zien van Burgemeester Halsema over de plannen en ambities voor de viering van 750 jaar Amsterdam. Deze en meer informatie zijn via de genoemde website terug te kijken.

Pitch

Voorafgaand aan deze avond werd een campagne pitch uitgeschreven. Deze wist bureau LAVA te winnen en zij ontwikkelden het logo voor Amsterdam 750 jaar. LAVA betrok vervolgens LostProject erbij voor de inhoudelijke lancering van de campagne. Daaruit ontstond de speciale editie van LostWords; een theatrale gespreksavond over de drie kruizen en onze wensen voor Amsterdam.

gemeente amsterdam

Maatregelen

Vanwege de maatregelen was een zeer klein gezelschap aanwezig op locatie. Vanwege de grote ruimte werd het decor ruim opgezet zodat aanwezigen en medewerkers op voldoende afstand konden werken. Tevens was er een duidelijke routing zodat iedereen op een veilige manier kon rond bewegen. Dankzij de camera’s vanuit verschillende standpunten was het voor de kijkers van de livestream goed zichtbaar en kregen ze het gevoel alsof ze live aanwezig waren.

Benieuwd naar meer?

Lees bijvoorbeeld meer over hybride event mogelijkheden of over Corona-proof tv-producties in de Hallen Studio’s.

Direct contact opnemen? Bel 020-8208206 of mail info@dehallenstudios.nl

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch