5 keer hybride events voorbeelden

Self-Made Summit

Op zoek naar wat inspiratie vanuit hybride events voorbeelden? In dit artikel geven we je inzicht in de mogelijkheden aan de hand van 5 hybride events die hebben plaatsgevonden in de Hallen Studio’s. Ook leggen we je uit wat een hybride event nou eigenlijk is en waar je aan moet denken bij de organisatie.

Voordat we de 5 hybride events voorbeelden bespreken, vertellen we je eerst wat een hybride event nou eigenlijk is. Ook benadrukken we de aandachtspunten tijdens de organisatie van een hybride event.

Wat is een hybride event?

Door de impact van de corona-maatregelen willen steeds meer mensen een hybride event organiseren. Maar wat houdt ‘hybride’ nou eigenlijk in? Een hybride event is een event waarbij zowel online kijkers als fysiek publiek aanwezig zijn. De online en fysieke kijkers nemen op hetzelfde moment deel aan het event en door middel van interactie met het publiek en de online kijkers, kun je betrokkenheid tussen de 2 groepen plaats laten vinden.

Hybride event organiseren

Live events mogen weer, maar desondanks blijven er aanvragen voor hybride events binnenkomen. Het is ook een stuk leuker om weer fysieke gasten uit te nodigen bij evenementen die anders geheel online plaatsvinden. Let er hierbij wel op dat de organisatie hierdoor wat extra aandacht vergt. Niet alleen moet je denken aan de organisatie voor het live publiek, maar ook voor het online gedeelte. De camerastandpunten moeten tussen het publiek geplaatst worden, wellicht moeten sprekers uit het publiek ook gefilmd worden wanneer zij aan het woord komen, en zijn hiervoor hengelmicrofoons nodig. Of wellicht zijn er extra monitoren nodig om het publiek goed mee te laten kijken met de eventuele presentatie’s of video’s bijvoorbeeld.

5  hybride events voorbeelden

Bij de Hallen Studio’s zijn verschillende soorten hybride events georganiseerd. In dit artikel lees je 5 voorbeelden van hybride events die bij ons hebben plaatsgevonden.

Voorbeeld 1: The Self-Made Summit

Ten eerste het voorbeeld van the Self-Made Summit 2020. Dit is hét business event voor ambitieuze vrouwen die op zoek zijn naar zakelijke groei, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. Meerdere ruimtes werden ingezet om de 49 sprekers een podium te geven om de online kijkers en fysieke bezoekers toe te spreken. Ook handig; door het event op te nemen kon het na afloop terug gekeken worden op een ander platform. Lees het artikel over the Self-Made Summit hier.

Voorbeeld 2: MOA Awards

Een ander voorbeeld van een hybride event is de MOA Awards uitreiking van 2020. Dit jaarlijks terugkerende event vond in 2020 voor het eerst hybride plaats. Door middel van het inbellen van sprekers, live muziek, en cabaret werden zowel de kijkers thuis als op locatie verrast en betrokken bij het event. Na het succes van afgelopen jaar, vindt ook dit jaar de MOA Awards uitreiking plaats in de Hallen Studio’s in hybride vorm. Ook dit event werd opgenomen en is terug te zien via deze link. 

hybride events voorbeelden
Voorbeeld 3: PopUp Podium & ThuisPop

Hybride events zijn niet alleen geschikt voor de zakelijke markt, maar kan ook ingezet worden bij feesten en optredens. Zo bleek het een groot succes te zijn voor het PopUp Podium, waarbij de online kijkers konden deelnemen aan ThuisPop. De optredens waren live bij te wonen, op locatie en online. Om de kijkers vanuit huis ook een plek te geven in het evenement, werden zij geprojecteerd op de witte wand in de studio.

hybride events voorbeelden
Voorbeeld 4: NL Partner Event

Afgelopen week vond een ander hybride event plaats, het NL Partner Event met 40 fysieke bezoekers. Online keken er meer dan 300 mensen vanuit de hele wereld. Ook werden er gasten ingebeld vanuit o.a. Zwitserland, Kenia, en Japan. Door de bezoekers in het publiek vragen te stellen werd het event interactief gemaakt.

hybride events voorbeelden
Voorbeeld 5: Online Kick-Off 750 jaar Amsterdam

Tot slot, is het laatste voorbeeld wat we je willen geven het hybride event voor het 750 jarige bestaan van Amsterdam. Een vergelijkbare opstelling met het NL Partner Event, met banken en zitjes geplaatst in een huiskamersetting. Naast gesproken woorden, werd er ook een muzikaal optreden gegeven. De setting bracht een informele en gezellige sfeer in de studio. Meer weten over dit hybride event? Lees dan hier het artikel over de online kick-off van het 750 jarige bestaan van Amsterdam. 

kick off 750 jarig bestaan gemeente amsterdam

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw hybride event bij de Hallen Studio’s? Neem dan een kijkje op de site. Of neem direct contact op voor persoonlijk advies via het contactformulier of door te bellen naar 020 820 820 6. 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch