Eventcase: Nationale Opera & Ballet

Nationale Opera & Ballet

Afgelopen maand vonden de opnames voor de seizoenspresentatie van het Nationale Opera & Ballet plaats, in De Hallen Studio’s Amsterdam. Dit jaar niet vanuit het Theater, maar vanuit een bijzonder decor in de Studio’s. Een mooie aankondiging van het nieuwe seizoen, met veel variërende producties in de planning.

Normaliter vindt de seizoenspresentatie van het Nationale Opera & Ballet plaats in theater. Dit jaar is gekozen voor een digitale uitzending. Tijdens de seizoenspresentatie is het programma voor het komende seizoen 2022-2023 bekend gemaakt. De één uur durende uitzending bestaat uit verscheidene interviews en optredens van makers en artiesten uit de producties. In de opzet van de uitzending is geadviseerd door de makers van Podium Witteman, een kind aan huis bij de Hallen Studio’s. En aan het woord een presentator die ons goed bekend is; Floris Kortie.

Nationale Opera & Ballet

Studio 2 als decor

Studio 2 vormde de setting voor de opnames van de seizoenspresentatie van het Nationale Opera & Ballet. Voor de sprekers is gekozen voor een tafelsetting in de studio, met projecties op de witte achterwand. Het industriële karakter van De Hallen Studio’s is versterkt door het plaatsen van grote lampen met een industriële look. Ballonnen in het decor creëerde een feestelijke setting, in een stijlvol jasje. Daarnaast was er ruimte voor live muziek. Er stond een vleugel, met ruimte voor de zangeres ernaast. Een muzikale performance kon natuurlijk niet ontbreken.

Nationale Opera & Ballet

Seizoen 2022/ 2023

Het nieuwe seizoen is goed gevuld met zestien operaproducties en elf balletproducties. Een gevarieerd aanbod van nieuwe en oude producties zodat er voor ieder wat wils is! Het Nationale Opera & Ballet heeft als doel om opera en ballet toegankelijk te maken voor iedereen, en meer mensen enthousiast te maken met een grote diversiteit aan producties. Hierbij komen zowel de bekende, goedlopende producties terug, als dat er nieuwe producties aan bod komen. Daarbij kun je klassieke verhalen verwachten, die worden vertaald in thema’s die vandaag de dag herkenbaar zijn, en een rol spelen. Ook is er sprake van samenwerking tussen gevestigde namen en opkomende makers.

Nationale Opera & Ballet

Benieuwd naar de seizoenspresentatie? De opname is terug te zien op YouTube.  Meer informatie is te vinden op de website van het Nationale Opera & Ballet.

Nieuwsgierig geworden naar de opnames van Podium Witteman? Lees dan hier het artikel op onze website.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch