Eventcase: Fashion event Perú Moda Deco

Fashion event Peru Moda

In mei vond het fashion event genaamd Perú Moda Deco plaats in De Hallen Studio’s. Een B2B evenement waarbij potentiële inkopers kennis maken met kledingproducenten uit Peru. Een kleurrijk event, geheel in het teken van Alpaca textiel.

Op 19 mei kwamen een aantal Peruaanse kledingfabrikanten hun producten tentoonstellen op het fashion event in onze Studio 2. Deze producenten zijn onderdeel van Perú Moda Europe; een commercieel platform dat zich inzet voor Peruaanse kledingproducenten die een duurzame werkwijze hanteren.

In samenwerking met Fashion United hadden wij dit fashion event al een poosje in de planning staan. Maar toen kwam corona, en moesten wij na twee jaar de draaiboeken afstoffen om dan eindelijk dit mooie evenement te gaan draaien. En wat was het een geslaagde dag. We vertellen je er graag meer over!

Fashion event Peru Moda

Het evenement

Tijdens het evenement toonden de fabrikanten de meest exclusieve Peruaanse mode, veelal gemaakt van Alpaca vezels en huishoudtextiel. De focus lag op de duurzaamheid in de mode wereld, en daarbij werden 15 fabrikanten met een Fairtrade certificaat in het zonnetje gezet. Gedurende de dag kwamen inkopers, en andere geïnteresseerden uit de mode industrie kijken wat de Peruaanse mode markt te bieden heeft. Aan het eind van de middag startte de borrel met Peruaanse cocktails en hapjes.  De show werd afgesloten met een DJ en een traditionele dans.

Fashion event Peru Moda

Alpaca all the way

Het thema van het event was de Alpaca. Dit was niet alleen terug te zien in de kleding van de ontwerpers en fabrikanten, maar ook in de aankleding van de locatie. De Foyer was aangekleed met een kleurrijke loper, een grote Alpaca, en foto content op de digitale schermen. De lange gang die de Foyer verbindt met de Studio, werd aangekleed met grote foto’s van het land en de Alpaca’s. In de Studio stond de grote bar centraal, midden in de ruimte. Aan de weerszijden van de Studio stonden de 15 standhouders met ieder hun collectie winterkleding.

Fashion event Peru Moda

Perú Moda

Perú Moda zet zich in voor een bewuste mode industrie. Omdat Peru de grootste leverancier is van Alpaca wol, heeft het land een belangrijke rol in de mode industrie ingenomen. Perú Moda Europe is tot stand gebracht om de werkwijzen en innovaties van het land te promoten. Perú Moda creëert ontmoetingsplekken voor ondernemers uit de industrie, waar zij soorten textiel, ontwerpen, en innovatieve ideeën met elkaar kunnen uitwisselen. Elk jaar komen zij naar een andere stad in Europa, en zo dit jaar dus ook naar Amsterdam.

 

Benieuwd naar het fashion event dat wij eerder met Fashion United organiseerden? Lees dan het artikel over de Turkish Fashion Break Amsterdam. 

Nieuwsgierig naar andere mogelijkheden voor een beurs of productpresentatie? Neem dan een kijkje op onze site.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch