Eventcase: Expositie Lieuwe van Gogh

expositie Lieuwe van Gogh

Lieuwe van Gogh debuteerde met zijn eerste solo expositie in De Hallen Studio’s Amsterdam. De expositie bestond uit unieke schilderijen en originele lithografieën. Tijdens het pinksterweekend was de tentoonstelling drie dagen lang geopend voor het publiek.

In het pinksterweekend van 3 tot en met 6 juni 2022 openden wij onze Studio 2 als expositieruimte voor de werken van Lieuwe van Gogh. Wat is een betere plek dan midden in het inspirerende cultuurcentrum De Hallen? Op vrijdag 3 juni vond de grand opening plaats voor genodigden, en daarna was de expositie drie dagen lang geopend voor publiek. De kunstenaar toonde voor het eerst zijn werk in een solo expositie en wat was het een succes! We vertellen je er graag meer over.

expositie Lieuwe van Gogh

De kunstenaar

De 30-jarige Lieuwe van Gogh is de zoon van filmmaker Theo van Gogh en ver nazaat van de kunstenaar Vincent van Gogh. De kunstenaar schildert met dezelfde passie als Vincent deed. Zijn werk is kleurrijk, expressief en krachtig. Voor hij deze expositie startte, werkte hij in de keuken als kok. Hier leerde hij de borden opmaken met spuitflesjes die hij nu ook gebruikt om zijn schilderijen mee te maken. Hij heeft zijn baan in de keuken opgezegd om zich volledig op de kunst te focussen. Dit is waar zijn echte passie ligt en hij vertelde ons dat nu de tijd is om zijn kunstenaarsdroom achterna te gaan.

De afgelopen periode heeft Lieuwe ontzettend veel werken geproduceerd die hij tijdens de expositie tentoonstelde. Binnen de eerste uren na de opening van de expositie werden al behoorlijk veel werken verkocht. In het najaar is de kunstenaar van plan om te vetrekken naar New York om nieuwe werken te maken en daar te exposeren. Meer over de kunstenaar en zijn werken valt te lezen op zijn eigen website.

expositie Lieuwe van Gogh

Studio 2 als expositie ruimte

Dit was voor het eerst dat wij onze Studio beschikbaar stelde als expositieruimte. Deze grote, frisse ruimte met veel daglicht deed de werken tot hun recht komen. De schilderijen en lithografieën werden ophangen aan de muren, deuren, en uitgestald op tafels. Zelf aan de trussen konden ze opgehangen worden in het midden van de studio. De glazen dakkappen en hoge ramen in de oude tramdeuren geven de studio een open en ruimtelijk gevoel. Er was voldoende beweegruimte voor de bezoekers om de werken goed in zich op te nemen.

expositie Lieuwe van Gogh

 

Als onderdeel van het culturele centrum De Hallen, vinden wij het ontzettend leuk om bij te dragen aan culturele evenementen zoals deze. Wil je meer over de culturele evenementen lezen in De Hallen Studio’s? Lees dan ook eens het artikel over de theatervoorstellingen van Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Of lees het artikel over het event wat wij organiseerden tijdens de sustainable fashionweek met Mumster en Ware Westen. 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch