Eventcase: hybride congres ZDHC Foundation

Hybride congres ZDHC

Op 15 en 16 juni organiseerden wij het tweedaagse hybride congres voor de ZDHC Foundation. De doelgroep bestond uit internationale gasten uit de chemistry branche in relatie tot de textielproductie. Vandaar dat ook het thema van het congres geheel in het teken van chemistry stond. Naast de live meetings en presentaties, was het congres ook bij te wonen via de livestream.

Dit hybride congres stond geheel in het teken van duurzame chemistry. De ZDHC Foundation zet zich in voor het verduurzamen van de chemische processen in de textiel industrie. Dit doen zij door gezamenlijke betrokkenheid te creëren tussen de merken en retailers. De focus ligt hierbij op de veiligheid van de consumenten, werknemers, en het milieu.

Hybride congres ZDHC

Studio 2 optimaal benut

Voor deze productie is gekozen voor een intieme opstelling in studio 2, door deze op te splitsen in twee delen. We plaatsten de ene dag een theateropstelling, en de volgende dag een ronde tafel opstelling. Daarnaast plaatsten wij voor de catering momenten een borrelopstelling met een mix aan hoge tafels en lage lounge zitjes. Ook de vide van studio 2 hebben wij voor deze partij ingezet, ten behoeve van een vergadering die gelijktijdig met het programma plaatsvond. Op de vide zaten de gasten afgezonderd van geluidshinder, maar wel met uitzicht op de zaal.

Hybride congres ZDHC

Het thema chemistry toegepast

Aangezien het thema van het evenement geheel in het teken stond van duurzame chemistry, namen wij dit ook mee in de aankleding en invulling van het event. Zo hingen wij posters rondom het thema in de lange gang die de Foyer met Studio 2 verbindt. Daarnaast vroegen wij de Fabulous Shaker Boys om mee te denken over een cocktailconcept dat aansluit op het thema. En dat is gelukt! De bartenders geheel in stijl met hun witte lab jas en veiligheidsbril achter de bar. Ze serveerden de cocktails in reageerbuisjes en werkten met droogijs voor special effects. Een spectaculair gezicht, en een goede conversatiestarter tijdens de receptie na afloop van de plenaire sessies.

Hybride congres ZDHC

Hybride vormgeving

Sinds de pandemie is het niet meer dan gewoon om een livestream toe te voegen aan een congresdag. Gelukkig zijn wij hier ondertussen behoorlijk ervaren in geworden! Samen met onze camera- en streaming partner hebben wij zo ook voor dit congres een livestream georganiseerd. De focus van het evenement lag wel op de fysieke gasten, maar op deze manier boden wij de gasten die niet aanwezig konden zijn toch een medium om het evenement digitaal bij te wonen.

 

Meer lezen over hybride evenementen in De Hallen Studio’s? Lees dan ook het artikel waarin wij 5 voorbeelden van hybride evenementen toelichten, of lees over het hybride congres World Workplace Europe, dat wij afgelopen juni organiseerden.

Liever direct contact opnemen om de mogelijkheden voor jouw event te bespreken? Stuur ons dan een mailtje via info@dehallenstudios of bel ons op 020 820 820 6. 

 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch