Eventcase: kunstexpositie ‘Women in Art’

Women in art

Op 24 en 25 maart vond de kunstexpositie ‘Women in Art’ plaats in De Hallen Studio’s. Deze uitgebreide expositie is georganiseerd om het vrouwelijk creatief talent uit te lichten. Tevens viel dit evenement samen met het 10-jarig jubileum van Fotolab Kiekie, de organisator van de expositie.

Op vrijdagavond 24 maart gingen wij samen met 600 bezoekers van start met een knallend openingsfeest voor de kunstexpositie in onze Studio 2. Op zaterdag was de expositie geopend voor het publiek, aangevuld met diverse workshops en sprekers. De aanleiding voor kunstproject Women in Art was de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023. Met dit programma wilde Fotolab Kiekie de kansengelijkheid van vrouwen in de kunstwereld vergroten.

Women in art

Kunstexpositie in De Hallen Studio’s

Voor dit evenement hebben we onze ruime Studio 2 ingezet. Door het plaatsen van extra wandjes in de studio konden de werken goed tentoongesteld worden en boden we de gasten de mogelijkheid om de werken van dichtbij te bekijken. In totaal waren er 90 werken te bewonderen, gemaakt dor 45 verschillende vrouwelijke kunstenaars. Ook de witte muur in Studio 2 konden we goed benutten voor het opplakken van covers van Fotolab Kiekie. Omdat het kunstproject gelijk viel met het 10-jarig jubileum werd ook de lange hal benut om covers van Fotolab Kiekie tentoon te stellen. Tijdens het evenement konden de bezoekers de werken aanschaffen waarbij 15% van de opbrengsten naar UN Women ging. Naast deze expositie in De Hallen Studio’s werd tevens een buiten expositie georganiseerd op het Mercatorplein. Meer over de expositie is terug te vinden op de website van Fotolab Kiekie.

Women in art

Openingsfeest en dagprogramma

Geraldine Kemper opende de expositie, gevolgd door een optreden van de zangeres Naaz en het doorknippen van het openingslint. Hierna ging de feestavond van start met een DJ en silent disco op de extra vide in de studio. De opbrengsten van de bar zijn ook gedoneerd aan het goede doel. Op zaterdag was de expositie geopend voor het publiek en waren er extra programma-onderdelen bij te wonen zoals workshops, inspirerende lezingen, een paneldiscussie en podcast-uitzendingen.

Women in art

Nieuwsgierig geworden naar overige kunstprojecten in De Hallen Studio’s? Lees dan ook het artikel over de expositie van Lieuwe van Gogh of het artikel over de NockNock art fair.

 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch