Eventcase: Masterclass Aputure FLEX

Masterclass Aputure FLEX

Voor Aputure Europe hostten wij deze maand een masterclass voor 300 (upcoming) talenten in de filmindustrie. Voor dit evenement werd in onze studio 2 een filmset nagebouwd uit de serie ‘Mocro Maffia’. Diverse gastsprekers kwamen aan het woord en we sloten de avond af met een netwerkborrel.

Aputure is gespecialiseerd in verlichting voor filmsets en verkoopt wereldwijd haar materialen. Op donderdag 11 mei organiseerde Aputure Europe een masterclass waarbij verschillende gastsprekers aan het woord kwamen, zoals Daan Nieuwenhuis (cinematograaf) en Daan de Boer (hoofdbelichter). Samen met hun crew hebben zij laten zien hoe je het meeste uit de Aputure lampen kunt halen. Het doel van het event was om mensen uit de filmindustrie samen te brengen, creatieve ideeën met elkaar te delen en te netwerken. Aputure vond onze locatie hier perfect bij passen vanwege de uitstraling, ligging en aanwezige studio faciliteiten. De gehele locatie werd gebruikt voor het evenement en was volledig in stijl aangekleed. We vertellen je er graag meer over!

Masterclass Aputure

De setting voor het event

De gasten kwamen binnen via de Foyer, waar zij tijdens het registreren al meteen in de wereld van Aputure terechtkwamen; door de gehele locatie waren Aputure lampen te zien ter showcase en ter aankleding van ‘de set’ van het evenement. Cameramannen liepen rond op de locatie om het evenement vast te leggen en om de feeling van een filmset nog meer tot leven te wekken. Nadat de gasten zich hadden aangemeld, werden zij in Studio 1 verwelkomd met een hapje en drankje. In deze white-box studio plaatsten wij een middenbar en diverse sta-tafels. Aan weerszijden van de studio had Aputure verschillende lichtconstructies geplaatst ter decoratie van de ruimte. Ook kwamen hier verschillende tv-attributen in terug, zoals oude televisies waarop de setting van beide studio’s live werd weergegeven. Het plenaire programma vond plaats in Studio 2, waar de filmset van de tv-serie ‘Mocro Maffia’ was nagebouwd. Hier kwamen de diverse sprekers aan bod en toonden zij met behulp van figuranten de effecten van Aputure licht op camera.

Masterclass Aputure

Het event script

De masterclass vond plaats in de avond zodat de bezoekers na werktijd kunnen aansluiten. Om 17:30 gingen de deuren open en stond er al een lange rij bezoekers te trappelen om naar binnen te gaan. Zij werden met een hapje en drankje ontvangen in Studio 1. Na enige tijd ging de masterclass in Studio 2 van start, met een korte pauze tussendoor. Na afloop konden de bezoekers van Aputure FLEX  Amsterdam volop met elkaar nabespreken tijdens de netwerkborrel in Studio 1, onder het genot van een burger en frietjes. Het was een geslaagd avondprogramma met veel positieve reacties vanuit de bezoekers.

Masterclass Aputure

Benieuwd geworden naar de overige mogelijkheden in De Hallen Studio’s? Neem dan ook eens een kijkje op onze website of neem contact met ons op via het contactformulier. 

Foto’s: Daniel Wolters

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch