Duurzaamheid

Als bedrijf proberen we duurzaam te werk te gaan en onze impact te reduceren. In allerlei aspecten van onze werkprocessen wordt hier rekening mee gehouden.

Klimaatinstallatie
Tijdens de ontwikkeling van de vernieuwde Hallen realiseerde Unica Ecopower een volledige klimaatinstallatie van de Hallen. Door de wkn-installatie in de grond kunnen we zomers koelen en in de winter verwarmen. De Amsterdamse bodem is daarnaast ook geschikt voor opslag. Zo slaan we kou op in de winter, waardoor we in de zomer minder hoeven te koelen. Hiermee besparen we ruim 340 ton CO2 per jaar.

Afvalscheiding
Op kleine schaal, in onze dag-tot-dag activiteiten, houden we rekening met het scheiden van afval zoals plastic, papier en restafval. Zeker op dagen waarin evenementen plaatsvinden wordt er in een kort tijdsbestek een relatief grote hoeveelheid afval geproduceerd en is de impact hiervan zeker waardevol.

Verlichting
De Hallen Studio’s heeft een oppervlakte van bijna 1500 m2, een behoorlijke grote. Uiteraard kost het heel wat energie om dit te verlichten. In het pand wordt vrijwel alleen gebruik gemaakt van LED-verlichting wat op een lange termijn een hoop bespaart.

Partners
Tijdens evenementen maken we gebruik van diverse partners en ook hierin proberen we duurzame relaties en mogelijkheden op te zoeken. Zo werken we bijvoorbeeld met cateraars die overgebleven gft afval een bestemming geven waar er nog gebruik van gemaakt kan worden. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden van gerecyclede servetten en houten bestek en plaatsen we altijd een waterbar met diverse verse smaakjes uit kruiden/fruit waardoor gasten onbeperkt water kunnen drinken zonder plastic te hoeven gebruiken.

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox