Duurzaamheid

Als evenementenlocatie zijn we ons bewust dat we veel te maken hebben met het inzetten van middelen en diensten voor eenmalig gebruik en zijn daarom vastbesloten om een positieve impact te creëren daar waar mogelijk. Zo zetten we middelen in om de negatieve milieueffecten te beperken en richten we ons op initiatieven waarbij we aan een betere toekomst werken. Onze inzet voor duurzaamheid wordt weerspiegeld in zowel de locatie als de activiteiten die er plaatsvinden. We vertellen er graag wat meer over!

Klimaatvriendelijke Installatie

Bij de transformatie van het Hallen complex hebben we Unica Ecopower ingeschakeld om een geavanceerd klimaatinstallatiesysteem te ontwikkelen. Dankzij de WKO-installatie in de grond kunnen we efficiënt koelen tijdens de zomers en verwarmen gedurende de winters.

De Amsterdamse bodem onder het pand biedt ook mogelijkheden voor “opslag”, waardoor we kou in de winter kunnen opslaan om in de zomer minder te hoeven koelen. Deze aanpak leidt tot een indrukwekkende besparing van meer dan 340 ton CO2 per jaar, waardoor we ons steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Verantwoorde Afvalscheiding

Binnen onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten hechten we veel belang aan het scheiden van afval, waaronder plastic, papier, glas en restafval. Juist op evenementendagen, wanneer een relatief grote hoeveelheid afval wordt geproduceerd in een kort tijdsbestek, realiseren we ons dat onze inspanningen van grote waarde zijn voor het milieu.

Energiezuinige Verlichting

Met een ruimte van bijna 1500 m2 is het verlichten van De Hallen Studio’s een uitdaging op zich. Ook hier zijn we vastberaden om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Daarom maken we vrijwel uitsluitend gebruik van energiebesparende LED-verlichting in het pand. Deze investering in duurzame verlichting zal zich op de lange termijn ruimschoots terugbetalen en bijdragen aan een groenere toekomst.

Duurzame Partnerschappen

Tijdens evenementen werken we nauw samen met diverse partners die dezelfde duurzame waarden omarmen als wij.

Onze cateraars geven bijvoorbeeld overgebleven gft-afval een nuttige bestemming, zodat er geen verspilling plaatsvindt. Bovendien streven we ernaar om uitsluitend gebruik te maken van gerecyclede servetten en houten bestek om single-use plastic te voorkomen. Meer dan 1500 m2 met duizenden bezoekers over de vloer per jaar betekend ook héél veel kopjes koffie.

Onze partner ‘de koffiejongens’ zorgt ervoor dat we werken met koffiecups van planten zodat we al dit verbruik weer tot compost kunnen omzetten.

Ook maken we gebruik van initiatieven zoals onze verfrissende waterbar aan, gevuld met diverse verse smaakjes uit kruiden en fruit, waardoor zij onbeperkt kunnen genieten van water zonder het gebruik van plastic flessen. Bijkomend voordeel, we steunen hiermee lokale ondernemers uit de buurt met onze inkopen.

Last but not least, maken we gebruik van zijden groendecoratie. Gefabriceerd met 30-60% gerecyclede materialen en daarnaast is de “carbon foodprint” van het product een stuk lager. Niet te vergeten is dat de levensduur veel langer is en we deze op heel veel evenementen in kunnen zetten.

Bij De Hallen Studio’s geloven we dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om onze evenementen naar een hoger niveau te tillen. Samen met onze partners en gasten streven we ernaar om onze ecologische impact te reduceren en een duurzame toekomst te creëren die blijvende herinneringen achterlaat voor generaties die nog komen.

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch