Dag van de Duurzaamheid

Dutch Sustainable Fashion Week

10 oktober, De Dag van de Duurzaamheid, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé dag om te laten zien wat duurzaamheid is. Na 10 succesvolle jaren organiseerde Urgenda vorig jaar de laatste editie en riep vanaf toen elke dag uit tot Dag van de Duurzaamheid.

Voor ons staat elke dag in het teken van duurzaamheid zodat wij onze impact op het milieu zo klein mogelijk houden. Vandaag staan wij graag even stil bij dit thema en hoe we hier in de verschillende aspecten van onze werkprocessen rekening mee houden.

Het pand

Door de wkn-installatie in de grond kunnen we zomers koelen en in de winter verwarmen. De Amsterdamse bodem is daarnaast ook geschikt voor opslag. Zo slaan we kou op in de winter, waardoor we in de zomer minder hoeven te koelen. Daarnaast wordt in het pand vrijwel alleen gebruik gemaakt van LED-verlichting wat op lange termijn een hoop bespaart.

Afvalscheiding

In onze dag-tot-dag activiteiten, houden we rekening met het scheiden van afval zoals plastic, papier en restafval. Aangezien er grote evenementen plaatsvinden in ons pand, waarbij er in korte tijd relatief veel afval wordt geproduceerd, is de impact hiervan erg waardevol.

Partners

Tijdens evenementen maken we gebruik van diverse partners en ook hierin proberen we duurzame relaties en mogelijkheden op te zoeken. Zo werken we met cateraars die overgebleven gft-afval een nieuwe bestemming geven. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden van bijvoorbeeld gerecyclede servetten en houten bestek. Ook hebben we tijdens evenementen altijd een waterbar met daarop jars gevuld met water en natuurlijke smaakmakers als munt, limoen en komkommer waar de gasten zelf van kunnen pakken. Op deze manier besparen we plastic, bieden we de kwaliteit van gratis water en ondersteunen we lokale ondernemers van de Ten Kate markt met de afname van de benodigde ingrediënten.

Evenementen

Tussen het grote aanbod aan evenementen dat op onze locatie plaatsvindt proberen we ook regelmatig een evenement te hosten dat duurzaamheid op de kaart zet. Denk aan kilo- en closet sales als alternatief voor fast fashion, een productpresentatie voor elektrische auto’s en de Dutch Sustainable Fashion Week die vorige week voor de derde keer bij ons plaatsvond.

Dutch Sustainable Fashion Week

Het grootste landelijke mode evenement vond 4 oktober plaats in De Hallen Studio’s. Deze Future Fashion Show was de kick-off van 10 dagen vol activiteiten om de aandacht te vestigen op duurzaamheid in de modebranche. De mode-industrie is namelijk één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Bij de productie van kleding komt er veel CO2 uitstoot vrij en daarnaast wordt een grote hoeveelheid water verspild. Vervolgens wordt een kledingstuk gemiddeld maar 7 keer gedragen. Dit moet natuurlijk anders en daarom biedt DSFW duurzame fashion ontwikkelingen, innovaties en young designers een podium.

Tijdens de Future Fashion Show in onze Studio 2 toonden young designers Sharita Karsten, Tim Dekkers en Weiyu Hung hun 14-delige collectie. De schoonheid van restmaterialen, afval en oude kleding werd gepresenteerd. De ontwerpers maakten veel gebruik van natuurlijke materialen en innovatie zoals gerecyclede plastic flessen en overgebleven koffiedik als grondstof voor verf- en printtechnieken.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch