Eerste testevenement: Back 2 live!

Back 2 Live
Gisteren vond het eerste test event in Nederland plaats: Back 2 Live. Een initiatief van Fieldlab evenementen om live weer mogelijk te maken. Wij waren erbij!

Gisteren vond het eerste testevent in Nederland plaats: Back 2 Live. In het Beatrix Theater in Utrecht kwamen 500 mensen bijeen voor een congres. Een initiatief van Fieldlab evenementen vanuit een samenwerking met de branche en de overheid. Het doel van deze dag is informatie en gegevens vergaren. Met deze gegevens kijken we naar de mogelijkheid om live events, met mogelijke maatregelen, weer te laten plaatsvinden. 

Ruim 500 event professionals kwamen bijeen in het Beatrix Theater. Om binnen te komen dient men een negatieve COVID-test te laten zien en daarnaast worden er aan de deur onder andere temperatuurmetingen uitgevoerd. Daarnaast kreeg iedereen een scanner te dragen om bewegingen en contacten in kaart te brengen. Alle gasten werden, in kader van het onderzoek, in verschillende bubbels verdeeld. Elke bubbel had z’n eigen maatregelen en was verschillend van groepsgrootte. Zo werd een deel van de gasten nogmaals op COVID getest, waren er in één van de bubbels spatschermen en was het wel of niet dragen van mondkapjes per bubbel anders. 

back 2 live
bron: NOS 20:00 uur journaal

De dag 

Bij binnenkomst merk je de spanning en het enthousiasme van de bezoekers. Zeker met deze specifieke doelgroep is dit extra duidelijk merkbaar. Mensen die werken in live ontmoetingen en die elkaar en events een jaar gemist hebben begroeten elkaar uitgelaten. Het voelt even onwennig om zo dicht bij elkaar te staan en om samen langs het buffet te staan om je lunch te pakken, maar voor je het goed doorhebt ben je alweer gewend. Gewend aan de mensen, het geroezemoes en dicht bij elkaar staan. Elkaar treffen, elkaar even op de schouder kunnen tikken en gewoonweg weer naast elkaar in een stoel zitten.  

Het congres gedeelte van deze dag wordt gestart door de dagvoorzitter waarna staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat deze dag daadwerkelijk opent. Met zoveel professionals in de zaal is het van waarde om een beeld te schetsen, om duidelijkheid te geven daar waar kan en om gezamenlijk te kijken naar de toekomst. 

Gedurende de hele middag wisselen sprekers en gesprekspartners elkaar af om dit evenement en de toekomst verder toe te lichten. Je merkt dat iedereen zichtbaar blij is om voor de zaal te staan en soms zelf enigszins geëmotioneerd.

Samenwerking 

Na een jaar lobbyen, onderzoeken en opzetten heeft Fieldlab evenementen dit test event mogelijk gemaakt. Een samenwerking van de hele branche waarin ook echt het wij gevoel overheerst. Want we kunnen, we moeten, live evenementen weer mogelijk maken. Met maatregelen rondom of tijdens het event gaan we op een veilige manier weer mensen bij elkaar laten komen. Dat is waar mensen naar snakken, maar waar we als branche ook weer op kunnen gaan bouwen. 

back 2 live
Foto: Nico van Alsemgeest

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch