Eventcase: Huiskamerfestival 2021

Huiskamerfestival

Op vrijdag 10 september vond Huiskamerfestival 2021 bij ons plaats. In plaats van de huiskamers van Amsterdam, traden de artiesten op in de grote ‘huiskamer’ van De Hallen Studio’s.

Na het succes van vorig jaar, is het Huiskamerfestival 2021 teruggekomen naar De Hallen Studio’s. Hier konden we de bezoekers verwelkomen in een veilige, maar vooral ook gezellige huiskamersetting. Beide shifts met totaal 140 bezoekers waren volledig uitverkocht, en de reacties van het publiek waren geweldig!

16 editie van het Huiskamerfestival

Het huiskamerfestival is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de huiskamers van Amsterdam. Doordat de corona maatregelen nog van toepassing waren, was de organisatie genoodzaakt om het festival wederom plaats te laten vinden in grotere zalen. Dus werd in elke stadsdeel een andere ‘huiskamer’ ingericht. Zo werd De Hallen Studio’s dus de huiskamer van Amsterdam West. Tijdens deze 16e editie van het Huiskamerfestival genoten de bezoekers elk van drie optredens van 30 minuten.

Voorstellingen

Als eersten speelde het duo Laura Bakker en Isabelle Kafando voorstelling n00b. Deze winnaars van de AKF Sonneveldprijs & AKF Publieksprijs 2021 vlogen door verschillende scènes heen. Ze zoeken schurend naar ongemak en vinden elkaar in snelle schakels, hiphop, techno evenals gevoelige chanson vanuit ladyperspectief. Ze proberen zich te verhouden tot maatschappij-kritische thema’s en tot hun eventuele onvermogen daar iets aan te doen.

Stand-upcomedian en schrijver Raoul Heertje trad als tweede artiest op. Raoul Heertje is o.a. bekend van pogingen Raoul Heertje te zijn. Geen betere plek dan het Huiskamerfestival om nieuwe vragen te vinden op oude antwoorden.

Tot slot genoten de bezoekers van de voorstelling Goesting, door Vera Mann. Vera nam het publiek mee op reis door haar leven. Hoe raakte ze geïnspireerd door Chopin? Waarom is ze gaan zingen? Ze vertelde verhalen over haar leven in en buiten het theater.

Raoul Heertje
Fotograaf: Johan Molenaar

Bekijk het sfeerverslag via deze link om een sfeerimpressie te krijgen van Huiskamerfestival 2021.

Studio 2 als decor

Om een knusse huiskamer te creëren werd Studio 2 ingericht met comfortabele banken, stoelen en bijzettafeltjes. Het podium stond tegen de bakstenen muur en was mooi uitgelicht. Er hing een ontspannen sfeer en de mensen hadden er zin in. Bij ontvangst kregen de bezoekers elk een drankje naar keuze waarna ze vervolgens konden genieten van de voorstellingen. Omdat het een evenement zonder coronatoegangsbewijs was, werd er rekening gehouden met tijdsvakken, looproutes en de 1,5 meter afstand.

Huiskamerfestival 2021
Fotograaf: Johan Molenaar

Ook benieuwd geworden naar het Huiskamerfestival? Bezoek dan hun website of lees het artikel over Huiskamerfestival 2020. 

Bekijk de mogelijkheden voor jouw evenement op dehallenstudios.nl of neem direct contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch