Eventcase: Mumster en Ware Westen

Mumster en Ware Westen

Naar aanleiding van de Dutch Sustainable Fashionweek vond op 24 september een event plaats in het teken van duurzame fashion. De Full Circle campagne was georganiseerd door Mumster, en Ware Westen sloot af met een paneltalk. Beide bedrijven zetten zich volop in voor een duurzame mode-wereld.

Mumster en Ware Westen zetten zich in voor een sustainable fashion movement. Vandaar dat Chanel Trapman het initiatief nam om op 24 september het Full Circle evenement te organiseren bij De Hallen Studio’s. In samenwerking met Gemeente Amsterdam was het programma was gevuld met diverse workshops, een expositie en documentaire screening. Ten slot eindigde het event met de paneltalk van Ware Westen over inclusie en diversiteit in de duurzame mode-wereld. De bezoekers kwamen gedurende de dag binnen in shifts van 50 personen, en de paneltalk kon via een livestream gevolgd worden door de kijkers thuis.

Full Circle: expositie en documentaire

Campagne bureau Mumster zet zich in voor een duurzame beweging in de mode-wereld. Daarom is het bedrijf continu op zoek naar duurzame mode initiatieven om mee samen te werken. Het doel is om bewustwording te creëren over het feit dat de mode industrie moet veranderen. Daarbij hopen ze mensen te inspireren om op hun eigen manier actie te ondernemen. De Full Circle campagne bestond onder andere uit een tentoonstelling van een circulaire kleding collectie in de studio. In deze interactieve expositie kon je tussen de kledingstukken doorlopen. Daarnaast werd er een documentaire gescreend die het verhaal achter de campagne vertelde. Ook werden schilderijen en foto’s tentoongesteld die specifiek gemaakt waren voor deze campagne. Dit alles vond plaats in Studio 2 om er een geheel van te maken.

Mumster en Ware WestenWorkshops in de Studio’s

Niet alleen kon je de expositie en documentaire bekijken, maar ook waren er verscheidene workshops georganiseerd. Zo was er een Upcycling workshop georganiseerd door Makers Unite. Hierbij viel te leren hoe je van oude kleding weer iets moois kunt maken zodat je het een nieuw leven kunt inblazen. Daarnaast viel er een kledingruil plaats in de SwapShop op de vide van Studio 2.  Bovendien waren onze buren van Denim City aanwezig om jouw oude spijkerbroek te repareren. Mocht je dan echt kledingstukken hebben waar je niks meer mee kunt, was er altijd nog de mogelijkheid om deze te doneren. Er was een grote bak aanwezig waar je kleding kon doneren om anderen weer blij mee te maken.

Paneltalk Ware Westen

Tot slot vond de paneltalk van Ware Westen plaats. Ware Westen is een platform voor duurzame mode in Amsterdam West. Op hun website brengen ze duurzame kledingwinkels in Amsterdam West onder de aandacht. Fashion activist Janice Deul was de host van de paneltalk en ging het gesprek aan over inclusie en diversiteit in de mode-wereld. De focus in het gesprek ligt niet alleen op de technieken om kleding op een duurzame manier te fabriceren, maar vooral op de mensen die de kleren maken. De paneltalk was te volgen via een livestream, en is ook terug te zien via deze link. 

Ben jij ook een mode liefhebber en ben je benieuwd wat wij nog meer doen in De Hallen Studio’s? Lees dan ook de artikelen over de Vintage Kilo Sale in De Hallen Studio’s of onze buren van Denim City. 

Foto’s: Landa Penders 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch