Eventcase: unieke solo expositie Studio hARTe

Expositie Marit Harte

Begin augustus presenteerde kunstenares Marit Harte haar abstracte monochrome 3D-werken in Studio 2.

Kunstenares Marit Harte toonde voor het eerst haar werk in een solo-expositie in De Hallen Studio’s in Amsterdam. Marit presenteerde zowel nieuw als bestaand werk, geïnspireerd op de vijf elementen van de natuur. Dit was een primeur voor Marit, die met haar indrukwekkende kunstwerken de aandacht van een groeiend internationaal publiek trekt.

Expositie Marit Harte

Studio 2 als decor

Deze karakteristieke studio met overvloedig daglicht bood het ideale decor voor Marits werken. Haar unieke kunstwerken, geïnspireerd door de elementen van de natuur, trokken onmiddellijk de aandacht en werden al snel echte blikvangers. De Hallen Studio’s, gelegen in het hart van Amsterdam Oud-West, bleken een ideale locatie voor deze unieke expositie. Met de karakteristieke elementen uit het verleden als tramremise, vormden de daglicht-studio een sfeervolle achtergrond voor Marits creaties.

Daarnaast boden zowel de Studio als de Foyer een geschikte ruimte voor een receptie en feestelijke opening van de expositie. Voor de expositie van Studio hARTe hebben wij de bar in de studio geplaatst omdat Marit’s grootste kunstwerk in de studio onthuld werd tijdens de opening. De gasten werden door middel van sfeerlichtjes door de Foyer heen naar de Studio geleid, waar zij alle werken konden bewonderen.

Expositie Marit Harte

De kunst van Marit Harte

Een hoogtepunt van de expositie was Marits grootste kunstwerk tot nu toe,  van maar liefst 3 bij 8 meter. Dit imposante stuk werd onthuld tijdens de openingsavond van de expositie. Naast dit opvallende werk omvatte de expositie nog ongeveer 50 andere kunstwerken.

Marit Harte’s kunstwerken staan bekend om hun organische aanwezigheid en charmante imperfecties. Elk kunstwerk wordt met uiterste zorg gecreëerd, wat duidelijk te zien is in de prachtige stukken die ze produceert in haar studio nabij Amsterdam.

Wat Marits kunst nog specialer maakt, is de personalisatie die ze eraan toevoegt. Elk kunstwerk is voorzien van een unieke gepersonaliseerde chip, waardoor de eigenaar toegang krijgt tot exclusieve informatie over het kunstwerk, zoals de making-of video, inspiratiebronnen en meer.

Meer informatie over Marit en haar werken is te vinden op haar website. 

Nieuwschierig geworden naar andere exposities die in De Hallen Studio’s hebben plaatsgevonden? Lees dan ook de artikelen over de expositie van Lieuwe van Gogh of de NOCKNOCK Art Fair.

 

Foto’s: Marie Broeckman 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch