Eventcase: WoWa Festival

WoWa Festival

Op vrijdag 10 december 2021 vond het WoWa Festival plaats bij ons in de studio’s. Dit festival, georganiseerd door én voor vrouwen, bestond uit diverse workshops, sprekers, en optredens. Een event geheel in het teken van cultuur, community en empowerment.

Women of West Amsterdam (WoWa)

Het WoWa Festival is een jaarlijks terugkerend maatschappelijk evenement voor vrouwen uit stadsdeel Amsterdam-West. Dit jaar vond de zesde editie plaats, in De Hallen Studio’s. Het festival viert de schoonheid, wijsheid en kracht van vrouwen in Amsterdam-West. Het doel van het evenement is om sterke rolmodellen zichtbaar te maken, vrouwen in dit stadsdeel te inspireren en in hun kracht te zetten. Wegens de huidige corona maatregelen is besloten dat het event zowel fysiek als online bij te wonen was. Zo konden de fysieke bezoekers voldoende afstand van elkaar houden en elkaar in een veilige omgeving ontmoeten.

WoWa Festival

Workshops, presentaties en optredens

Tijdens het event konden de bezoekers diverse workshops en presentaties bijwonen. Zo waren er workshops over zelfbeeld verbetering, de kracht van schrijven, de rechten van vrouwen en onderhandelen over salaris. Daarnaast speelde een documentaire over de Doula’s van de stad. Tijdens de plenaire sessies waren diverse sprekers, zong Anouk Rietveld een openingsnummer, en gaf Team Strictly M een dansoptreden. Tot slot was er een paneltalk over de verbeteringen in stadsdeel West, en de rollen die vrouwen hierin spelen. Alle plenaire sessies waren online bij te wonen via de livestream. Door de aanwezige technische faciliteiten en samenwerkingen met vaste partners van De Hallen Studio’s, werd de livestream op een professionele manier uitgezonden.

WoWa Festival

De Hallen Studio’s als eventlocatie

Voor dit evenement werd de gehele locatie ingezet. Door de Foyer op te splitsen, werd deze ruimte ingezet voor zowel de entree en registratie, als workshop ruimte. De Foyer was ingericht als een grote huiskamer, met diverse lage en hoge zitjes, en een lange ‘keuken’ tafel om de creativiteit te stimuleren tijdens de schrijversworkshop. Studio 2 was ingericht als plenaire zaal, waar ook de documentaire werd vertoond. Er was ruimte voor 80 personen in theateropstelling, met 1,5 meter afstand. Op het podium nodigde de host de sprekers, zangeres en dansers uit, en vond de paneltalk plaats. Met mooi opgedekte tafels en goed verzorgde catering, genoten de bezoekers van een heerlijke lunch in Studio 1. Daarna werden de tafels aan de kant geschoven voor de workshops en sprekers. Ook konden de bezoekers in deze studio even Blijtanken: een tankstation waar mensen via een koptelefoon positieve en lieve berichten te horen krijgen.

WoWa Festival

Meer lezen over mogelijkheden voor een hybride evenement bij De Hallen Studio’s? Lees dan ook het artikel over andere hybride events voorbeelden. Ook hebben voor je uitgelegd hoe je een hybride congres organiseert.

Om direct met ons in contact te komen kun je een mailtje sturen naar info@dehallenstudios.nl, of bellen naar 020 820 820 6. 

 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch