Eventcase: lezingen John Adams Institute

John Adams Institute

Voor de tweede keer hebben wij samen met het John Adams Institute een boeiende lezing georganiseerd in De Hallen Studio’s. Beide lezingen trokken volle zalen met Bill Browder en Mark Leibovich als sprekers. We kijken terug op een succesvolle samenwerking en delen er graag meer over!

Samen met het John Adams Institute hebben wij twee lezingen georganiseerd in onze Studio 1. Hier gingen de bezoekers met de Amerikaanse auteurs in discussie over twee grote politieke leiders. Met elk 250 bezoekers paste deze lezingen uitstekend in onze Studio 1, waar wij van alle basis benodigdheden zijn voorzien qua licht, geluid en meubilair. Daarnaast boden wij met de Foyer een gezellige ruimte voor een drankje voorafgaand en na afloop van de lezingen. We zijn enthousiast over de samenwerking en vertellen je er met plezier meer over in dit artikel.

John Adams Institute

Het John Adams Institute

Het John Adams Institute in Amsterdam is sinds 1987 een Nederlandse, onafhankelijke non-profit stichting die prominente sprekers uit de Verenigde Staten in Nederland presenteert. In deze lezingen komen politiek, literatuur, geschiedenis, journalistiek, economie en andere onderwerpen aan de orde die een blik werpen op het voortdurend verschuivende culturele landschap van de Verenigde Staten. Het is een levendige en gastvrije gemeenschap die mensen in contact brengt met enkele van de belangrijkste denkers en ideeën van onze tijd. Meer informatie over het John Adams Institute is te vinden op de website. 

John Adams Institute

Lezing Mark Leibovich

Afgelopen maand verwelkomden wij journalist en auteur Mark Leibovich voor een lezing over zijn boek Thank You for Your Servitude: Donald Trump’s Washington and the Price of Submission. In deze non-fictie blockbuster schetst hij het politieke landschap van Washington tijdens het presidentschap van Trump. Leibovich beschrijft de snelle verandering van de Republikeinse partij onder haar voormalige president. Van de aankondiging van zijn kandidatuur in 2015 tot het moment dat hij het Oval Office verliet in 2021, heeft Donald Trump een onuitwisbare stempel gedrukt op de Amerikaanse politiek. Leibovich concentreert zijn verhaal op de mensen en mechanismen die zijn snelle opkomst aan de macht mogelijk maakten. Via deze link kun je de lezing terugkijken.

John Adams Institute

Lezing Bill Browder

Tijdens de eerste lezing gingen wij in discussie over Poetin, geld en oorlog met een van Poetins persoonlijke vijanden: Bill Browder. Tussen 1996 en 2005 leidde de Amerikaanse investeerder Bill Browder de grootste buitenlandse investeringsfirma in Rusland. Totdat hij werd uitgeroepen tot ‘een bedreiging voor de Russische nationale veiligheid’ en het land uit werd gezet. Browder heeft de afgelopen 14 jaar geprobeerd het duistere geld dat uit Rusland stroomt te begrijpen. In zijn boek Freezing Order vertelt hij het verhaal van zijn zoektocht naar een wereldwijd regime voor het opleggen van sancties aan Russen die betrokken zijn bij corruptie en criminaliteit. Dit wereldwijde regime kwam met de realisatie van de Magnitsky-wet. Deze wet is genoemd naar Browders advocaat Sergei Magnitsky die werd gearresteerd, gemarteld en stierf in Russische politiehechtenis. Via deze link kun je de lezing terugkijken.

 

Benieuwd geworden naar de overige mogelijkheden voor het organiseren van lezingen in De Hallen Studio’s? Neem dan eens een kijkje op onze website. 

Fotograaf: Gerrit Serné

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch