Eventcase: Women in Art expositie

In samenwerking met De Hallen Amsterdam verwelkomden we met trots de tweede editie van Women in Art, georganiseerd door de Kiekie Art Foundation. Deze expositie, gericht op het versnellen van gendergelijkheid in de kunstwereld, vond plaats in de bruisende ambiance van De Hallen, een iconische locatie in Amsterdam-West.

Een inspirerende opening

De openingsavond, gehouden in de Foyer en Loft van De Hallen Studio’s, trok meer dan 200 bezoekers. De avond werd geopend met een speech, gevolgd door live muziek die de sfeer van het evenement versterkte. In de Loft werd de creativiteit van de gasten aangewakkerd met een workshop (bier)glas schilderen, een kans om zelf ook een klein deel uit te maken van de kunstwereld.

Een blik op de expositie

De expositie, gehouden in de algemene passage van De Hallen, toonde werken van 24 vrouwelijke illustratoren en fotografen. Elk tweeluik was geïnspireerd op invloedrijke vrouwen in de kunstgeschiedenis, en benadrukte het belang van gendergelijkheid in de artistieke wereld.

Het Publieksprogramma: kunst voor iedereen

Naast de expositie bood Women in Art een gratis publieksprogramma aan, toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en gelijkheid. Met meer dan 30 activiteiten, waaronder panelgesprekken, workshops en masterclasses, werden belangrijke onderwerpen aangesneden, zoals kunsteducatie, gelijke kansen op de arbeidsmarkt en beeldrecht. Kinderen konden ook deelnemen aan workshops, verzorgd door The Kidspiration Club.

Een blijvende impact

De samenwerking tussen Kiekie Art Foundation en De Hallen Studio’s bleek een vruchtbare bodem te zijn voor dit baanbrekende evenement. We kijken uit naar de volgende editie van Women in Art en naar verdere samenwerkingen die de kunstwereld een stap dichter bij volledige gelijkheid brengen.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ours news in your mailbox
en_USEnglish