TV programma: boekenprogramma Brommer op Zee

Vanaf begin april ontvangen wij een nieuw tv-programma in De Hallen Studio’s. Brommer op Zee, het nieuwe boekenprogramma van de VPRO is van start gegaan.

Het programma wordt gepresenteerd door Ruth Joos en Wilfried de Jong. Zij gaan het gesprek aan met verscheidene schrijvers en dichters. Zo spraken ze in de afgelopen afleveringen met Joris van Casteren, Sofie Lakmaker, Nelleke Noordervliet & A.L. Snijders. In het schrijfhok ontvangt Wilfried de Jong elke week een andere schrijver. Wilfried schrijft een boodschap aan de gast die op zijn beurt iets terugschrijft tijdens de uitzending. Aan het einde van de aflevering wordt het antwoord besproken. Elke zondag zijn de uitzendingen te zien om 19:20 op NPO 2 en om 22:00 uur op Canvas.

Studio 2 en decor

De setting van de productie is geheel in het boekenprogramma thema. Zo zijn er bijvoorbeeld decorstukken geplaatst die doen lijken alsof er levensgrote boeken achter de sprekers geplaatst zijn. Hoewel het binnen is doen de levensgrote lamellen het lijken dat het zich deels buiten afspeelt. Studio 2 leent zicht perfect voor deze productie door de hoogte en ruime opzet. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om de productie volgens de huidige corona richtlijnen uit te voeren.

tv programma boekenprogramma brommer op zee

Boekenclub

Buiten de uitzendingen om is er ook een boekenclub gekoppeld aan dit boekenprogramma. De kijkers gaan hier in gesprek met elkaar over de geselecteerde boeken. Iedere maand wordt er een ander boek gelezen. Afwisselend worden schrijvers en genres uitgekozen.  In de maand april host Sofie Lakmaker de boekenclub met haar debuut De geschiedenis van mijn seksualiteit.

Nieuwsgierig geworden? Intussen zijn er al twee afleveringen geweest. Je kunt de afleveringen terugkijken of een kijkje nemen bij de boekenclub via Facebook.

tv programma boekenprogramma brommer op zee

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een tv productie in De Hallen Studio’s? Eerder schreven we over Coronaproof televisie opnamen en over Podium Witteman – inmiddels al sinds 2014 in onze locatie.

Direct contact? Vul het contactformulier in of bereik ons via info@dehallenstudios.nl / 020 820 820 6.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch