Eventcase: opening expositie Pride

Expositie Pride

Op dinsdag 1 augustus 2023 vond de opening plaats van de foto-expositie Part of the Kaleidoscope: from each perspective you are included. We vertellen je graag meer over dit culturele evenement en hoe deze expositie in De Hallen Studio’s onderdeel uitmaakte van het Pride programma.

Expositie Pride

De openingsavond in De Hallen Studio’s

Op 1 augustus werden de werken ingehangen in de passage en vond de officiële opening plaats in Studio 2 van De Hallen Studio’s. Met meer dan 175 bezoekers was het een feestelijke avond. De expositie werd geopend door diverse sprekers en een paneltalk, gevolgd door een  gezellige borrel. De expositie van Anne van Zantwijk is tot eind augustus te bewonderen in de passage van De Hallen Amsterdam.

Expositie Pride

Part of the Kaleidoscope en de Pride

De expositie Part of the Kaleidoscope: from each perspective you are included nodigt je uit om naar de wereld te kijken zoals naar een caleidoscopisch beeld, bestaande uit talloze fragmenten, maar allemaal onderdeel van één groot schitterend kleurenspectrum. Het staat symbool voor een diverse en inclusieve samenleving, waarin iedereen als individu onmisbaar is in het grotere geheel.

De caleidoscoop is een optisch instrument waarmee je omgeving als een kleurrijke en glinsterende collage wordt weergegeven.

De geportretteerden, gefotografeerd met een caleidoscopische lens door fotograaf Anne van Zantwijk, voelen zich allemaal sterk verbonden met de LGBTQIA+ community. Ze hebben elk hun eigen achtergrond, genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft zijn eigen verhaal. En toch zijn ze allemaal gelijkwaardig en onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De expositie is onderdeel van een breder project ter gelegenheid van Pride Amsterdam 2023, opgezet in nauwe samenwerking met Tess van Zwol Pride. Het caleidoscopische thema en de portretten zijn te zien op haar Canal Parade boot ‘Kaleidoscope’. Daar zal dezelfde boodschap worden uitgedragen.

Meer lezen over dit project? Lees dan ook het artikel in Het Parool. 

Of ben je nieuwsgierig geworden naar andere exposities in De Hallen (Studio’s)? Lees dan ook de artikelen over de lancering van PR:OUD en Women in Art. 

 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ours news in your mailbox
en_USEnglish