De Hallen Studio’s: een duurzame evenementenlocatie

Duurzame evenementenlocatie

De Hallen Studio’s is een duurzame evenementenlocatie waar dagelijks een dynamische mix van evenementen en tv-producties plaatsvinden. Als bedrijf proberen we duurzaam te werk te gaan en onze impact te reduceren. In allerlei aspecten van onze werkprocessen wordt hier rekening mee gehouden.

De Hallen Studio’s heeft er altijd al naar gestreefd om een duurzame evenementenlocatie te zijn. We zijn er trots op klimaatneutraal te zijn, met aardwarmte voor koeling en verwarming, en energie uit zonnepanelen. Uiteraard hebben we alleen LED-verlichting. Ook in onze samenwerking met onze partners ligt er een focus op duurzaamheid. Wij proberen dit op een dagelijkse basis door te voeren in ons beleid, van het scheiden van afval tot aan de koffie cups die 100% bio afbreekbaar zijn.

Klimaatinstallatie

Tijdens de ontwikkeling van de vernieuwde Hallen realiseerde Unica Ecopower een volledige klimaatinstallatie van de Hallen. Door de wkn-installatie in de grond kunnen we zomers koelen en in de winter verwarmen. De Amsterdamse bodem is daarnaast ook geschikt voor opslag. Zo slaan we kou op in de winter, waardoor we in de zomer minder hoeven te koelen. Hiermee besparen we ruim 340 ton CO2 per jaar.

Afvalscheiding

Op kleine schaal, in onze dag-tot-dag activiteiten, houden we rekening met het scheiden van afval zoals plastic, papier en restafval. Zeker op dagen waarin evenementen plaatsvinden wordt er in een kort tijdsbestek een relatief grote hoeveelheid afval geproduceerd en is de impact hiervan zeker waardevol.

Verlichting

De Hallen Studio’s heeft een oppervlakte van bijna 1500 m2. Uiteraard kost het heel wat energie om dit te verlichten. In het pand wordt alleen gebruik gemaakt van LED-verlichting wat op een lange termijn een hoop bespaart.

Partners

Tijdens producties maken we gebruik van diverse partners en ook hierin proberen we duurzame relaties en mogelijkheden op te zoeken. Zo werken we bijvoorbeeld met cateraars die overgebleven GFT afval een bestemming geven waar er nog gebruik van gemaakt kan worden. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden van gerecyclede servetten en houten bestek en plaatsen we altijd een waterbar met diverse verse smaakjes uit kruiden/fruit waardoor gasten onbeperkt water kunnen drinken zonder plastic te hoeven gebruiken.

Duurzame evenementenlocatie

Als onderdeel van cultureel centrum De Hallen, werken wij met onze buren samen om de footprint gezamenlijk te verminderen. Zo delen wij de energie van de zonnepanelen, het ondergrondse warmtesysteem en onderzoeken wij de mogelijkheden om de afvalstromen zo efficient mogelijk in te steken.

Lees meer over De Hallen Studio’s op de website.

Ben jij nog op zoek naar een duurzame evenementenlocatie voor jouw productie? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Mail: info@dehallenstudios.nl
Tel: 020 820 820 6 

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ons nieuws in je mailbox
nl_NLDutch