TV programma: Summerschool met Matthijs van Nieuwkerk

Summerschool met Matthijs van Nieuwkerk

Het TV programma Summerschool, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, is terug! Matthijs ontving vier verschillende sprekers bij ons in De Hallen Studio’s voor de opnames van de korte colleges. Na drie jaar voelde het weer vertrouwd om de opnames in onze studio 2 te hosten.

Afgelopen week, op 10 augustus, was de eerste aflevering van de Summerschool reeks te zien. Hét zomerprogramma van Matthijs van Nieuwkerk. Aflevering 1 werd bekeken door ruim 558.000 mensen. Benieuwd waar deze aflevering over gaat? Lees er meer over in de recensie van Het Parool. 

Summerschool met Matthijs van Nieuwkerk

Summerschool

Het programma, wat voorheen bekend stond als DWDD Summerschool, heeft na drie jaar een doorstart gemaakt. Met Matthijs van Nieuwkerk als oude en vertrouwde presentator, en vier interessante sprekers die een bevlogen college geven over hun vakgebied. Zo spreekt operazangeres Francis van Broekhuizen over het intrigerende jetset leven van zangeres Maria Callas. Dr. prof. Marcel Levi geeft een boeiend college over virussen. Illusionist Hans Klok neemt ons mee in de wereld van het variété in Nederland. En tot slot leert schrijfster Cynthia Mc Leod ons over het zwart verzet tijdens de slavernij in Suriname.

Summerschool met Matthijs van Nieuwkerk

De Hallen Studio’s als decor

De afleveringen zijn opgenomen in Studio 2 van De Hallen Studio’s in Amsterdam. Hiervoor werd een groot decor in de studio geplaatst, met ruimte voor een LED wall, ruim podium voor de sprekers, en zitplek voor het live publiek. De karakteristieke oude deuren van de tramremise zijn onderdeel gemaakt van het decor. Omdat de gehele studio in gebruik werd genomen voor de opnames, zetten wij de andere studio, studio 1, in voor de catering gedurende de opnamedagen. Daarnaast bood de Foyer een uitstekende plek voor de ontvangst van het publiek.

 

Summerschool is iedere woensdag te zien om 21:35 uur bij BNNVARA op NPO1. Aflevering gemist? Kijk deze dan hier terug. 

Meer lezen over andere TV programma’s die in De Hallen Studio’s zijn opgenomen? Lees dan ook de artikelen over MolTalk, Brommer op zee, or Podium Klassiek.

Deel dit bericht:

Inhoud

Bekijk meer...

Contact

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam
+31 (0) 20 820 82 06
info@dehallenstudios.nl

Ours news in your mailbox
en_USEnglish